Kære Kredse, Lokalafdelinger og Specialklubber

 

Ud fra myndighedernes seneste udmelding og retningslinjer vurderer Dansk Kennel Klub, at hundetræning

UDENDØRS I SMÅ HOLD PÅ MAKSIMALT 10 PERSONER (inkl. instruktør) vil kunne genoptages fra og med TIRSDAG DEN 14. APRIL 2020.

 

Myndighedernes anbefaling er fortsat, at man skal samles så få som muligt, og at man ikke skal samles unødigt.

DKK vil lade det være op til den enkelte at vurdere, hvorvidt hundetræning er en nødvendighed.
DKK indskærper dog, at tilhører man en risiko-gruppe, eller føler man sig syg, skal man naturligvis blive hjemme.

 

DKK opfordrer kredse, lokalafdelinger og specialklubber til at lade det være op til den enkelte instruktør, om vedkommende ønsker at genoptage undervisningen under nedenstående forudsætninger. Den enkelte kan have sundhedsmæssige årsager til at ønske at blive hjemme, andre kan have forbehold for at påtage sig det ansvar for at opretholde afstandspåbuddet, man som autoritet i situationen kan føle sig pålagt, og dette bør naturligvis respekteres.

 

Hvis kredse og klubber genoptager træningen, anbefaler DKK, at det sker ud fra hensyntagen til overholdelse af de af myndighedernes anbefalede afstandskrav samt retningslinjer fra DKK, som kan ses herunder og øverst på DKK´s samlede informationsside om COVID-19 her:

dkk.dk/corona

 

 

DKK´s retningslinjer for genoptagelse af hundetræning under corona-situationen

 

Myndighedernes retningslinjer

Myndighederne har som led i indsatsen mod spredning af COVID-19 i Danmark taget en række tiltag med henblik på at nedbringe antallet af sociale kontakter, sikre behørig afstand mellem danskerne og øge effekten af social afstand. Påbuddet håndhæves af Politiet.

Politiet skriver følgende om udendørs træningsfaciliteter på den fælles myndighedsside, coronasmitte.dk:

 

Må udendørs træningsfaciliteter etableres/benyttes?

Ja. Det er Rigspolitiets vurdering, at træningsfaciliteter, som befinder sig eller flyttes ud under åben himmel eller ud, så de ikke længere kan vurderes som værende placeret i et lokale, fortsat kan benyttes.

Hvis træningsfaciliteterne er offentligt tilgængelige, kan politiet, såfremt der befinder sig flere end 10 personer på træningsfaciliteterne, uden at der er tale om en egentlig aktivitet eller begivenhed, påbyde personerne at forlade stedet, hvis politiet skønner, at der er en særlig fare for smitte med COVID-19. Politiets skønsudøvelse vil ske under hensyntagen til sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger om at nedbringe antallet af sociale kontakter og holde behørig afstand.

Vurderes det, at et påbud ikke er tilstrækkeligt, kan politiet endvidere nedlægge et midlertidigt opholdsforbud.

Afholdes der fælles træningsaktiviteter på et offentlig tilgængeligt sted, vil dette som udgangspunkt være omfattet af reglen om, at der ikke må deltage flere end 10 personer i en sådan aktivitet eller begivenhed.

 

Genoptagelse af hundetræning i DKK-regi

Ud fra myndighedernes seneste udmelding og retningslinjer vurderer Dansk Kennel Klub, at hundetræning afholdt UDENDØRS I SMÅ HOLD PÅ MAKSIMALT 10 PERSONER (inkl. instruktør) vil kunne genoptages fra og med TIRSDAG DEN 14. APRIL 2020.

 

Myndighedernes anbefaling er fortsat, at man skal samles så få som muligt, og at man ikke skal samles unødigt. DKK vil lade det være op til den enkelte at vurdere, hvorvidt træning er en nødvendighed. DKK indskærper dog, at tilhører man en risiko-gruppe, eller føler man sig syg, skal man naturligvis blive hjemme.

 

DKK opfordrer kredse, lokalafdelinger og specialklubber til at lade det være op til den enkelte instruktør, om vedkommende ønsker at genoptage undervisningen under nedenstående forudsætninger. Den enkelte kan have sundhedsmæssige årsager til at ønske at blive hjemme, andre kan have forbehold for at påtage sig det ansvar for at opretholde afstandspåbuddet, man som autoritet i situationen kan føle sig pålagt, og dette bør naturligvis respekteres.

 

Hvis kredse og klubber genoptager træningen, anbefaler DKK, at det sker ud fra hensyntagen til overholdelse af de af myndighedernes anbefalede afstandskrav samt nedenstående retningslinjer fra DKK:

  • Små hold – max 10 personer

Der må max deltage 10 personer inklusiv instruktør ved træningen.

Undgå deltagelse af tilskuere og/eller familiemedlemmer. DKK anbefaler at instruktøren, kredsen eller specialklubben sender skriftlig information ud om disse forholdsregler, FØR deltagerne ankommer til træning, så alle er indforstået med forventningerne til træningen.

 

  • Raske deltagere

Det indskærpes, at kun raske personer, der ikke har været i kontakt med smittede, må deltage i træningen.

 

  • Træn udendørs

Hold sikkerhedsafstand dvs. mindst 2 meters afstand til andre personer, når I træner og instruerer.

 

  • Klubhuse er fortsat lukkede

Klubhuse, omklædningsrum, garderober og toiletområder holdes fortsat lukket grundet smitterisiko. Træningen forgår kun ude, hvor afstandskrav kan overholdes og smitteflader begrænses.

 

  • Ingen fysisk kontakt

Ved at parkere med afstand og lave ”vinke-hilsner” sikres det, at der ikke er fysisk kontakt mellem deltagerne.

 

  • God hygiejne

Husk vigtigheden af god håndhygiejne. Vask hænder med sæbe eller brug håndsprit før og efter træning.

 

  • Medbring eget udstyr og undgå at dele

Alle kursister medbringer eget træningsudstyr, inkl. vandskål, således at der ikke skal deles udstyr – og smitteflader begrænses.

 

  • Hvalpesocialisering

Hvalpe kan socialiseres ved brug af længere liner, således at de kan hilse på hinanden, mens afstanden mellem personer stadig holdes på 2 meter. Fri leg frarådes.

 

  • Teoriaften

DKK anbefaler at teori afholdes via Skypemøder eller i lukkede Facebookgrupper, se vejledning til Facebook Live-funktionen i tidligere fremsendt mail.

 

Pas på jer selv og hinanden – og rigtig god træning!

 

Med venlig hilsen/Kind regards,
DANSK KENNEL KLUB