Kære medlemmer

Pr. 1. oktober 2018 vil nedenstående dyrlæger være klar til at modtage hunde til skanning for Ektopiske Ureter (EU).

Listen bliver løbende opdateret, men de nævnte dyrlæger er dem, DMK på nuværende tidspunkt har en samarbejdsaftale med, og som har modtaget den nødvendige instruktion og uddannelse, så de er i stand til at foretage skanning i den kvalitet, der er påkrævet for korrekt bedømmelse.

Når skanning foretages hos en af de nævnte dyrlæger, skal dokumentet for retningslinjer i forbindelse med skanning for EU medbringes – Linket findes her.

Når dyrlægen har foretaget skanning, fremsender dyrlægen billederne direkte til Westrup Vet Consulting v/Ulrik Westrup, som er ansvarlig for at foretage bedømmelsen. Vær opmærksom på, at der kan gå op til 4 uger, fra skanning er foretaget, til der foreligger et resultat. Hundeejeren vil, fra den dyrlæge der har foretaget skanningen, få besked om hunden ved skanningstidspunktet er fri ektopiske ureter eller ej. DMK’s avlsvejledning vil sideløbende modtage hundens kategorisering og registrere denne.

Indtil videre afholder DMK omkostningen til bedømmelser udført af Ulrik Westrup. DMK afregner direkte med Westrup Vet Consulting. Hundeejeren skal selv afholde omkostningen til selve skanningen, og en eventuel blodprøve, ved afregning med den valgte dyrlæge.

Bedømmelsen kan ligeledes ske i Tyskland, men vær opmærksom på følgende:

  1.  DMK betaler ikke for den tyske bedømmelse
  2. Hundeejeren skal selv sikre kontakten til den tyske bedømmer evt. igennem egen dyrlæge
  3. Resultatet af bedømmelsen fra Tyskland accepteres på lige fod med bedømmelser foretaget af Westrup Vet Consulting, men kun under forudsætning af, at DMK’s avlsvejledning modtager bedømmelsesresultatet direkte enten fra den dyrlæge, der har foretaget skanningen eller fra bedømmeren.

I Münsterländeren vil der fremover være en opdateret liste over hunde, der er skannet for EU.

Kravene indføres i en tre års forsøgsperiode og starter fra avlsrestriktionen bliver godkendt af DKK. Parringer der er DMK-godkendt inden avlsrestriktionen er undtaget. Herefter skal en parring for at blive godkendt af DMK ske med hunde, der ved undersøgelsen er konstateret fri for ektopiske ureter, hvilket vil sige hunde med EU-status A eller B. DMK vil dog gerne opfordre til at hunde der er involverede i planlagte parringer, benytter sig af muligheden inden parring.

Sjælland:

Westrup Vet Consult v/Ulrik Westrup
uw@wvc.dk

Byens Dyreklinik
Taastrup Hovedgade 98
2630 Taastrup
Tlf.: 43 99 43 33

Fyn:

Anicura, Odense Dyrehospital
Rugårdsvej 105
5000 Odense C
Tlf.: 66 16 02 80

Jylland:

Gråsten Dyrehospital
Sundsnæs 8
6300 Gråsten
Tlf.: 74 43 70 00

Odder Dyreklinik
Banegårdsgade 24
8300 Odder
Tlf.: 86 54 40 04

Anicura Dyrehopitalet CitySyd Ålborg
Vandmanden 10 D
9200 Ålborg SV
Tlf.: 98 11 74 00