DMK modtog i mandags besked fra KLM-D om, at danske kleiner münsterländer tæver ikke længere må parres med tyske hanhunde. Vi står komplet uforstående over for tyskernes udmelding, som begrundes dels med, at vi samarbejder med SMCNA (Small Munsterlander Club of North America), og dels med at vi modvirker en ændring af racestandarden.

DMK har af og til kommunikation med SMCNA, og som tidligere meddelt deltog Rune Riishøj i et telefonmøde i juli mellem bestyrelsen for SMCNA og dets opdrættere. Formålet med Runes deltagelse var at få afklaret rygter om, at danske opdrættere ikke længere må sælge hvalpe til USA (se referat fra bestyrelsesmødet den 10. september). Ved samme møde blev der også diskuteret nogle af de øvrige udfordringer, som SMCNA har i forhold til Europa. Det drejede sig om

  • Udfordringer i relation til import og eksport af hvalpe/hunde
  • SMCNA’s ønske om at blive medlem af KLM-I og derved få en tættere kontakt med de europæiske lande

Rune hjalp med at belyse situationen omkring et europæisk samarbejde fra DMK’s side og med at afklare tvivlsspørgsmål. DMK er af den klare opfattelse, at ovennævnte ikke kan betragtes som et samarbejde.

I forbindelse med racestandarden har FCI meddelt os, at vi er fuldt ud berettigede til at kommentere på ændringsforslaget. For at varetage de interesser, som flertallet af de danske jægere har, har vi derfor videregivet vores bekymringer til FCI i forhold til de foreslåede ændringer.

DMK beklager de gener, som tyskernes udmelding påfører vores opdrættere, og vi arbejder på højtryk for at finde en hurtig løsning. Indtil videre har DMK rettet henvendelse til DKK’s bestyrelsesformand Jørgen Hindse, som mener at KLM-D’s brev er uacceptabel adfærd, og at det modarbejder racens interesser internationalt. Sagen er viderebragt til FCI’s bestyrelse, som vil behandle den på deres næste møde i starten af december.

Nærmere information følger, så snart vi ved mere.

Se brevet fra KLM-D her.