Bjarne Toftesgaard

bjarne_toftesgaardBjarne Toftesgaard er hundemand med stort H og har i sine mange aktive år været vidt omkring i hundeverdenen. Han startede helt tilbage i starten af 70’erne med sine to Kleiner Münsterländere Eick og Blitz, der begge blev anvendt til jagt og prøver. Bjarne blev hurtigt involveret i arbejdet i DMK. I en lang årrække var han aktivist i Københavns-området (den gang 01-02-området), hvor han sammen med Lars Hvid dannede en aktiv og dynamisk duo både lokalt og på landsplan. Som de første udbød de f.eks. træning målrettet DKKs lydighedsprøver og var initiativtagere til indbyrdes arrangementer områderne på Sjælland og Lolland-Falster imellem. DMK nød også nytte og gavn af Bjarnes uddannelse som typograf, idet han i en lang årrække var redaktør for Münsterländeren. Bjarne var ophavsmanden til det moderne og læseværdige klubblad, som vi kender i dag. Bjarne har ligeledes været særdeles aktiv i Spanielklubben, DKK, Vestegnens Hundeskole samt varetaget mange andre aktiviteter i og omkring hunde.

Bjarne har modtaget DMKs guldnål og DKKs hæderstegn.

Som person er Bjarne nysgerrig og innovativ med sans for detaljer. Han er en dygtig skribent og ihærdig debattør, der tør stå ved sine holdninger. Han har desuden gennem årene været en god og trofast ven, som jeg værdsætter højt.

Kære Bjarne,
Hjertelig tillykke med de 70 år tirsdag d. 21.1 2014.
De varmeste lykønskninger
Henrik R. Andersen

Thomas Moltesen Hansen

thomas_moltesen_hansenAlene medlemsnummeret siger det. Thomas Moltesen Hansen er bogstaveligt talt en af klubbens pionerer. Hans medlemskab af DMK går helt tilbage til klubbens første år – 1968. Han er i dag klubbens ”ældste” medlem.

Thomas blev hurtigt involveret i DMKs aktiviteter: Han var med i klubbens første avlsråd, har siddet i bestyrelsen, har været prøveleder på klubbens markprøver og er stadig prøveleder på en af klubbens schweissprøver.

Thomas er ligeledes markprøvedommer. Et hverv han bestrider med så stor integritet, at han i dag er formand for DJUs Dommerudvalg ligesom han har været ordførende dommer på DM.

Thomas slog hurtigt sit navn fast i jæger- og hundesportskredse, da hans hunde altid er veldresserede og effektive. Hans første hund Vigsbjergs Duff var efter datidens normer en fantastisk hanhund, der blev anvendt i avlen i både ind- og udland med meget godt afkom til følge. Det er i øvrigt Duffs fine hoved, der pryder klubbens logo.

Hans evner som dressør blev hurtigt bemærket udenfor DMKs kredse og til hans 40 års fødselsdag forærede ”såkaldte” venner ham en ruhårshvalp. Det blev ingen succes og siden har hans hjerte banket for Kleiner Münsterländeren. Mange hunde er siden ført til tops – især på markprøver. I de senere år særligt hunde af eget opdræt.

Thomas har modtaget klubbens 25 års, 40 års og guldnål.

Thomas var i mange år ansat i Danfoss, hvor han nød stor respekt for sin arbejdsindsat, faglige kunnen og personlige egenskaber.

Som person er Thomas loyal, nidkær, ærlig og arbejdsom. Han har en lidt skæv varm humor og er altid god for en historie. Med andre ord: Thomas har begge ben solidt plantet i den sønderjyske muld. Personligt har jeg altid værdsat de råd, jeg har kunnet hente og stadig henter hos Thomas.

Kære Thomas,
Hjertelig tillykke med de 70 år onsdag d. 22.1 2014.
De varmeste lykønskninger
Henrik R. Andersen