På denne side har Webmaster samlet en række tips, tricks og hjælp til hjemmesiden.

Finder du ikke det, du søger, kan du altid bede om hjælp ved at skrive til webmaster, enten på e-mail eller på debatforummet.

Hjælp til debatforummet

Læs webmasters guide til, hvordan man får adgang til debatforummet her.

Lær at bruge søgefunktionen

Søgefunktionen på DMK’s hjemmeside er uundværlig. Når du først har lært at bruge den, kan du finde hvad som helst i løbet af ingen tid!

Første skridt er at finde søgefunktionen, og det er faktisk ganske nemt. Søgefunktionen findes nemlig mindst ét sted på alle sider på hjemmesiden – i top-menuen:

Find søgefunktionen - 1

Det lille forstørrelsesglas i top-menuen giver adgang til søgefunktionen – tryk på forstørrelsesglasset for at få søgeformularen frem.

Find søgefunktionen - 2

En lille søgeformular kommer frem, når man trykker på forstørrelsesglasset i top-menuen.

Ud over forstørrelsesglasset i top-menuen, findes søgefunktionen desuden på stort set alle sider, øverst til højre i billedet:

Find søgefunktionen - 3

 

Begge søgeformularer fungerer ens og giver også samme resultater – det er altså ligemeget, hvilken en man benytter.

For at bruge søgefunktionen, skal man indtaste en forespørgsel og derefter trykke på Enter (Retur) på tastaturet.

Og nu kommer vi til det vigtige, nemlig forespørgslen, altså det vi vil søge efter. Til at starte med, skal man tænke sig lidt om, men med tiden bliver det til en leg.

Det hele handler om at søge efter noget unikt, altså noget, som adskiller det, man søger efter, fra lignende indhold.

Jeg vil prøve at illustrere det med et par eksempler:

Eksempel 1: Jeg vil gerne finde resultater fra markprøver i Grenå
Hvis jeg søger efter ‘markprøve‘ får jeg mere end 90 resultater – også nogle omhandlende markprøver i Grenå, men det tager tid at bladre igennem alle resultaterne.
Søger jeg i stedet efter ‘grenå‘ får jeg kun 13 resultater, blandt andet to markprøveresultater fra Grenå, som jeg relativt hurtigt kan finde i listen.
Søger jeg efter ‘markprøve grenå‘ får jeg kun to resultater, men det er de helt rigtige, nemlig to markprøveresultater fra Grenå.

Eksempel 2: Jeg vil gerne finde resultater for en speciel hund
Hvis du husker på, at det gælder om at søge efter noget unikt, vil det sikkert heller ikke overraske dig, at du blot skal søge efter hundens stambogsnummer. Søger man f.eks. efter ‘21234‘, som er de første fem cifre i webmasters hunds stambogsnummer, så kommer der fire resultater – nemlig de fire indlæg, hvori webmasters hund er nævnt. En anden mulighed er selvfølgelig at søge efter førerens navn, hvilket vil give nogenlunde samme resultat.

Så brug søgefunktionen – det er nemt og det virker!