Grosseren er en stående jagthund og hører til under de kontinentale racer. Det er en lærenem og intelligent hund at arbejde med.

Især i efterskudsarbejdet har den sin force, hvor den har en utrolig stor vilje og lyst til at udføre apporteringsarbejde for sin fører både på land og i vand. På schweissarbejdet er den utrolig sporfast og har en stor vilje til at udrede et spor. På marken går Grosseren i tæt kontakt med sin fører og som de øvrige kontinentale racer i et mellemstort søg i høj fart og smuk og elegant stil. På jagt arbejder den yderst effektivt og er ideel i hårdt terræn, den er meget kontaktsøgende og driver gerne med hals på hårvildt.

Grosser Münsterländeren er ganske enkelt den komplette allround jagthund!

I hjemmet er Grosseren en fortrinlig familiehund som er meget børnevenlig. Den knytter sig meget til sin familie og vil helst være med til det hele. Den placerer sig gerne et sted hvorfra den kan holde styr på hele familien på en gang. Den kan sagtens tilbringe nogle timer i en hundegård, men den skal have kontakt med sin ”flok” dagligt. Den er vagtsom uden på nogen måde at være aggressiv. Grosseren er en smuk, elegant og ædel jagthund som fanger manges opmærksomhed på sin færden.